Loading

endüstri 4.0 augmented reality

Endüstri 4.0'da Artırılmış Gerçeklik

Endüstri 4.0 ve hatta Endüstri 5.0 hakkında konuştuğumuz günlerdeyiz. Birçok üretici ve işletme şimdiden Endüstri 4.0 çağına adım attı: “akıllı fabrikalar”. Üretimde Artırılmış Gerçekliğin uygulanması, üretim hatlarına da yardımcı olacak.Üretimde dijital dönüşüm, yapay zeka, yenilikçilik, robotik üretim, endüstriyel dijitalleşme, akıllı fabrikalar, otomasyon, insansız üretim hatları, interaktif iş eğitimi, tüm kavramlar sanayi 4.0 ve hatta sanayi 5.0 şemsiyesi altındaki dallardan biri. AR, daha unutulmaz deneyimler sunarak öğrenmeyi kolaylaştırır. Artırılmış Gerçeklik (AR) imalat ve sanayi sektörlerinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Fabrikalarda ve üretim tesislerinde AR ile makine kullanımı, onarım ve servis eğitimleri verilebilir. Üretim ve bakım aşamalarında Artırılmış Gerçeklik (AR) modunda karmaşık teknik sorunların çözümlerini görüntüleyebilen ve öğrenebilen çalışanlar, geleneksel yöntemlerden çok daha hızlı sonuçlar elde edebilir. Castrol, Boeing, General Electric, Bosch vb. Dünyanın önde gelen AR, Artırılmış Gerçeklik teknolojisi ile çalışmaktadır. Üretimde artırılmış gerçeklik kullanımı ile 4 adımda zincir performansındaki artıştan bahsedelim. artırılmış gerçeklik işi eğitimi ile daha eğlenceli hale geleceğinden, ilk adım eğitimi hızlandırmak ve eğitim performansını iyileştirmek. İkinci adımda, çalışanlar öğrendikleri iş eğitimlerini iş sürecinde eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde daha hızlı hatırlayabildiğinden üretim performansı artar. Üçüncü adım, eğitim maliyetlerini hem zaman hem de maliyet açısından azaltmaktır. Bu nedenle, üretim maliyetleri ve hata süreleri azalacaktır. Son olarak, iş güvenliği de olumlu etkilenecek, iş kazaları en aza indirilecek.



endüstri 4.0 inovasyon artırılmış gerçeklik ürün tasarımı

Artırılmış gerçeklik, otomobil veya uçak tasarımı veya başka herhangi bir ürün tasarımı gibi zor yapımda kullanılabilir. AR modelleri tasarımın işlevselliğinin tahmin edilmesine yardımcı olur ve onu optimize etmek için kullanılabilir. AR'nin ana artıları:

* Ayrıntılı modeller. AR ile ilişkili 3D modeller, bilgisayar ekranıyla sınırlı olmayan program arayüzünü örtüşmeden gelecekteki ürünü net bir şekilde görme fırsatı verir.

* Daha iyi geri bildirim. AR, tasarlanan nesneleri fiziksel ürünlerle bağlama fırsatı verir. Tasarımın kendisini geliştirmeye yardımcı olan hem görsel hem de dijital veriler sağlar.

* Daha iyi önizleme. AR döneminden önce, inşaatçılar birden fazla ürün prototipi çalışması yapmak zorunda kaldılar. Şimdi AR'nin yardımıyla sınırsız görüşü alıyorlar ve maket maliyetlerini düşürebilirler.

üretimde artırılmış gerçeklik

Artırılmış gerçeklik uygulamaları, işçilere montajı yapılacak parçaların ve detayların görsel gösterimini, her aşama için gerekli enstrümanlar hakkında bilgi sağlayacaktır. Bitmiş parçaları vurgulayabilir, tüm 3D talimatını verebilirler. Ve daha da önemlisi, akıllı gözlük gibi AR cihazları eller serbest çalışma sağlar.

endüstri 4.0 dijital dönüşüm. industry 4.0 artırılmış gerçeklik

* Maliyet azaltma: Artırılmış gerçeklik, hataları önleyerek maliyetleri azaltmaya yardımcı olur. AR kullanımı ile kalite kontrolü daha doğru sonuçlar verir ve daha fazla masrafı önler.

* Artan üretkenlik: AR uygulandıktan sonra, fabrikalar ve tesisler iş hızını% 30 oranında arttırabilir. Üretime yeni teknolojiler uygulamanın temel amacı, daha fazla sayıda nihai ürün elde etmektir. Artırılmış gerçeklik teknolojilerinin yardımıyla bu hedefe kolayca ulaşılır.

* Üretim hatalarını en aza indirin: Elbette, artan verimlilik ve artan eğitim deneyimi üretim hatalarını azaltacaktır.

üretimde artırılmış gerçeklik ile iş eğitimi

Üretimde AR eğitimi yardımcı olur:

* her çalışanın elinde gerekli tüm bilgilere sahip olması nedeniyle iş kalitesini artırmak

* yeni işçileri hazırlama zamanını kısaltın

* hataları önleyin.



artırılmış gerçeklik ile bakım ve satış sonrası hizmet servis

Artırılmış Gerçeklik ile makinenin nasıl onarılacağını gören çalışan, zaman kaybetmeden bakım ve onarım yapabilir. Ya da binanın etrafında dolaşan teknik ekip, duvarların arkasındaki elektrik ve su tesisatı borularını görebilir, anında müdahale edebilir ve telefonlarındaki AR gözlükleri veya mobil AR uygulaması yardımıyla sistemi bina boyunca gözlemleyebilir. Veya motorlu taşıtlar problemini tespit etmekle görevli teknisyenler veya mühendisler, motoru Artırılmış Gerçeklik teknolojisi ile katmanlar halinde görebilir ve en ince ayrıntılarda ustalaşabilir. Artırılmış Gerçeklik (AR) çeşitli canlı destek sistemlerinde de kullanılır. Artırılmış Gerçeklik teknolojisinde, canlı gördüğünüz görüntüyü anında diğer kullanıcıya aktarır ve kullanıcının AR özelliğini kullanarak videoda işaretlediği noktaları gösterir. Örneğin, uzak teknisyen, anahtar girişinden hangi anahtar girişinin neden olduğunu işaretlediğinde, ilgili elektrik anahtarında o kişinin bıraktığı sanal işareti ve / veya simgeyi AR olarak anında görebilirsiniz.

Artırılmış Gerçeklik ile bakım onarım ve Bakım ve onarım sırasında AR cihazlarının ana avantajları:

* Artırılmış gerçeklik ile bakım onarım ile metin, oklar ve animasyonlarla teknisyenin gerçek görünümüne yardımcı olun

* Artırılmış gerçeklik ile bakım onarım ile artırılmış doğruluk sağlanır.

* Artırılmış gerçeklik ile bakım onarım ile gerçek zamanlı teşhis verileri elde edilerek okunur ve yazılır.

* Artırılmış gerçeklik ile bakım onarım ile güvenlik uyarıları verilir.

* Artırılmış gerçeklik ile bakım onarım ile daha ölçümlenebilir makine ve bakım performansları sağlanır.

* Artırılmış gerçeklik ile bakım onarım ile dinamik talimatları gerçek ürüne yerleştirmek mümkün olur.

artırılmış gerçeklik ile kalite kontrol

Leipzig ve Zuffenhausen'deki fabrikaları yükselten ve buna Porsche Production 4.0 adını veren Porsche. Diğerlerinden daha önce, Airbus 2011 yılında QA aracını AR - Akıllı Artırılmış Gerçeklik Aracı (SART) ile kullanmaya başladı. O zamandan beri, SART yaklaşık yüz tablete kuruldu ve günde 1000'den fazla çalışan bunu kullanıyor. Kalite kontrolündeki artırılmış gerçeklik ilk etapta bu riskleri azaltır. Çalışma sürecinin her aşamasını teşhis edebilir.

Endüstri 4.0'da Artırılmış Gerçeklik 4.0 örneği

Artırılmış Gerçeklik, konseptten tasarıma, tasarımdan üretime kadar tasarım ve üretimin hemen hemen her aşamasında kullanılabilir. Gerçek çalışma ortamına artırılmış gerçeklik, montaj örnekleri, kalite kontrol bilgileri ve mühendislikteki süreç adımları olarak yerleştirilebileceğinden, iş eğitimindeki tüm ilgili detaylarla 3D modele daha yakından bakabileceğimiz için yararlı olacaktır veya yalnızca cep telefonunuzu veya tabletinizi kullanarak üretim yapabilirsiniz. Siemens örneğini takip ettiğinizde bir fikir ortaya çıkacaktır.



ar şirketi nsocial ne yapar? augmented reality ajansı nsocial ne yapar?

Artırılmış gerçeklik ajansı; bir hikaye anlatım ve deneyim ajansıdır. Markalar veya kurumlar, mevcut veya yeni ürünlerini logolarından hedef kitlelerine etkileşimli olarak iletmek istediklerinde AR Ajansı'na başvururlar. Artırılmış Gerçeklik Ajansı, ek bir ekipmana ihtiyaç duymadan, akıllı cihazların kameralarını kullanarak "hikaye anlatımı" ilkesini benimseyerek görüntü işleme, yani görüntü işleme teknolojisi ve 3D Animasyon teknolojileri ile etkileşime giriyor. daha da etkileşimli bir deneyim talep edilirse, “Oyunlaştırma” yazılımı ile deneyim en üst düzeye çıkarılabilir.

Artırılmış Gerçeklik Ajansı yani AR Ajansı, markalara ve tüketicilerine unutulmaz bir deneyim yaşatırsa, marka; iletişimini yapmak istediği projesini metamorfoz pazarlama yöntemi ile müşterilerinin ve potansiyel müşterilerinin aklında kalacak şekilde kazınır. Bu da tüketicinin markaya güven verici, inovatif, yaratıcı, teknolojik gibi pozitif algılar yaratmasına sebep olur.

artırılmış gerçeklik ajansı nedir? ar şirketi nedir?

artırılmış gerçeklik ajansı, ar ajansı veya ar şirketi, markalar ve tüketiciler, marka için unutulmaz bir deneyim sunar; iletişim kurmak istedikleri proje, müşterileri ve potansiyel müşterileri akılda tutmak için unutulmaz pazarlama deneyimi ile işlenmiştir. bu, tüketicinin güven verici, yenilikçi, yaratıcı ve teknolojik gibi olumlu algılamalar yaratmasına neden olur.

kameralarda görüntülenen şeklin yansıması olarak artırılmış gerçeklik nedir sorusuna cevap verebiliriz. ar, akıllı cihazlarınızın veya herhangi bir nesnenin bilgi, içerik, anket veya fotoğraf, resim gibi görseller gibi, ekranda daha etkilesim ile anime edilmesidir. Başka bir deyişle, akıllı telefonunuzun ekranı aracılığıyla, gerçek hayatın gerçekleşmediği bir an göreceksiniz.

bugün, markalar veya kurumlar; AR deneyimiyle hedef kitlelerine ürünlerini / hizmetlerini sunan artırılmış gerçeklik şirketi ya da artırılmış gerçeklik ajansları ile çalışıyorlar. markalar doğal olarak, bir artırılmış gerçeklik ajansı seçimi olarak deneyimleriyle rakiplerinden farklı olan ar ajanslarını tercih ediyor.

Artırılmış gerçekliği üretim için kullanmayı ve dijital dönüşüm ajansı , endüstri 4.0'da artırılmış gerçeklik ile yenilik yapmayı hedefliyorsanız, artırılmış gerçeklik ajansı Nsocial bi email kadar yakın!