Loading

Sanal Gerçeklik Artırılmış Gerçeklik Farkı

Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik Farklılıkları. Sanal Gerçeklik Artırılmış Gerçeklik Farkı. VR ve AR Farklılıkları.

Heyecan verici gelişmelerin çoğunun Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik kavramlarıyla ilgili olduğuna tanık oluyoruz. Artırılmış gerçeklik, karışık gerçeklik veya sanal gerçeklik… Bu kavramlar hayatımıza yeni girmiş olsa da, “gerçeklik” algımızı son derece iyi değiştirmeyi başarmış gibi görünüyor. Bununla birlikte, ikisi arasındaki fark, reklamverenlerin bile zihninde henüz net değildir. Önce bu kavramları açıklayalım ve makalenin sonunda aralarındaki farkları listeleyelim.

Sanal Gerçeklik Artırılmış Gerçeklik Farkı 1. Artırılmış gerçeklikte, hala gerçek dünyaya dokunmaya devam edersiniz. Sanal gerçeklikte, tamamen sanal bir dünyada yaşıyor ve gerçek hayattan kopuyorsunuz.

Sanal Gerçeklik Artırılmış Gerçeklik Farkı 2. Artırılmış gerçeklik gerçek hayat üzerine kuruludur ve daha etkileşimli hale getirirken, sanal gerçeklik gerçek hayattan tamamen yalıtılmış bir deneyim sunar.

Sanal Gerçeklik Artırılmış Gerçeklik Farkı 3. Herhangi bir mobil uygulamayı kullanmak gibi artırılmış gerçeklik uygulamalarını kullanırken veya tarayıcı tabanlı Google artırılmış gerçeklik arama sonuçlarıyla uygulama olmadan veya webAR'ı kullanmadan mobil deneyime sahipken, sanal gerçeklik uygulamalarının tüm alanınızı kaplamak için kesinlikle bir çift gözlüke ihtiyacı olacaktır. duyduklarınızı görüntüleyin ve kontrol edin.

Sanal Gerçeklik Artırılmış Gerçeklik Farkı 4. Artırılmış gerçeklikteki sanal gerçeklik, gerçekliğin yerini almaz, onun yerine onu tamamlar. Sanal gerçeklikte, yaşadığınız ortam, aslında var olmayan tamamen simüle edilmiş ve yeniden oluşturulmuş bir ortamdır.

Sanal Gerçeklik Artırılmış Gerçeklik Farkı 5. Artırılmış gerçekliğin gelişmiş boyutuna Karışık Gerçeklik denir. Microsoft'un karma gerçeklik gözlükleri HoloLens, Google'ın artırılmış gerçeklik gözlükleri Google Glass'tan daha gelişmiş özelliklere sahiptir.

Sanal Gerçeklik Artırılmış Gerçeklik Farkı Özetle; Sanal Gerçeklik, yani VR, Sanal gerçeklik; Gerçek dünyanın taklidi olarak görüntü, hologram, ses, yer ve benzeri duyusal unsurların yaratılmasıdır. Kullanıcıların bulundukları ortamdan farklı bir yerde hissedecekleri, ayrıca 3B'de farklı bir ortam deneyimleyecekleri bir teknolojidir. Sanal gerçeklik ortamları genellikle VR gözlüklerindeki 360 derece içeriklerle tasarlanmış ekrandan elde edilen görsel deneyimlerden oluşur.

Artırılmış Gerçeklik, AR, yani Artırılmış gerçeklik, gerçek zamanlı olarak yaratılan duyusal öğelerin fiziksel dünya ile etkileşiminin sonucudur. Çevremizde algıladığımız fiziksel unsurları bilgisayar kaynaklı grafikler, video, ses, GPS gibi verilerle birleştirerek mevcut gerçekliği zenginleştiren bir deneyim türüdür. Başka bir deyişle, gerçek ile sanalın birbirinden tamamen ayrılmadığı ve tam tersine iç içe geçtiği bir gerçektir.

Sanal Gerçeklik Nedir? VR Nedir? Virtual Reality Nedir?

Sanal Gerçeklik nedir? Sanal gerçekliği tanımlayalım. Gerçek yaşamı veya bilgisayar destekli durumları simüle etmek ve yapay olarak yeniden yaratmak için sanal gerçeklik denir.

Sanal Gerçeklik neredeyse tüm sürükleyici deneyimleri kapsar. Bunlar tamamen gerçek içerik ya 360 Video prodüksiyonu , ya 3D modelleme animasyon 3D animasyon içerik (Bilgisayar tarafından oluşturulmuş) veya her ikisinin bir melezi kullanılarak oluşturulabilir. Bu cihaz Oculus Rift, HTC Vive veya Google Cardboard gibi başka bir cihaz gerektiriyor.

Sanal Gerçeklik, bilgisayar simülasyonu gerçekliği olarak da adlandırılan sürükleyici bir deneyimdir. Gerçek bir ortamı kopyalayan veya hayali bir dünya yaratan gerçek sesleri, görüntüleri ve diğer hisleri üretmek için gerçeklik kulaklıklarını kullanan bilgisayar teknolojilerini ifade eder. VR, kullanıcıları tamamen sanal bir dünyaya sokmanın bir yoludur. Sanal gerçeklik, kullanıcının hem görsel hem de akustik olarak yoğun bir şekilde deneyimlediği simüle edilmiş gerçekliğin güçlü bir algısı yaratır. Aslında, kullanıcı tamamen sanal bir deneyime sahiptir. Bir örnekle açıklayalım. Büyük bir kanyonun içindesiniz. Etrafınızda birçok farklı şey var; ihtişam, sonsuzluk, renkler ve daha fazlası. Bulutlara uzanırsan, dokunacaksın. Tüm bunlar sanal olsa da, size verdiği his de aynı gerçek. Biz buna sanal gerçeklik diyoruz. Yazılım tarafından oluşturulan bu özel ortam size uygun donanımlarla gerçek bir his verir. Bunlara entegre sensörler ile bu deneyimin Nirvanasına erişirsiniz. Son birkaç yıldır NASA astronotlarının eğitiminde yer alıyor. Sanal gerçeklik kullanıcısı bu deneyimi Facebook Oculus ve benzeri gelişmiş gözlüklerle deneyimliyor. Başka bir deyişle, kullanıcının gerçeklikle bağlantısı kesildi ve sanal bir gerçekliğe alındı.

Sanal Gerçeklik Ajansı Nsocial. VR Şirketi Nsocial ne yapıyor? VR ajansı Nsocial ne yapar?

Sanal Gerçeklik, kısacası, VR Özetle Deneyim Pazarlamasıdır. sanal gerçeklik ajansı nsocial veya vr ajansı nsocial, markaların ürünlerini veya hizmetlerini müşterilerine veya potansiyel müşterilerine deneyimler yaşatan sanal gerçeklik çözümleri ve sanal gerçeklik yazılımları geliştirir. Geliştirdiği Sanal Gerçeklik çözümleri, sanal gerçeklik uygulamaları ve sanal gerçeklik yazılımları ürettiği yaratıcı içerikler olan 360 derece video çekimi ve 3d oyunlaştırma ile zenginleştirerek tamamlar. İşte bu yüzden uçtan uca sanal gerçeklik firmasi nsocial'dır.

2012 doğumlu Nsocial, Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Özbekistan, Katar, Suudi Arabistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren küresel olarak zenginleştirilmiş deneysel bir Sanal Gerçeklik Ajansıdır. Sanal Gerçeklik Ajansı ve 360 ​​derece video çekimi ajansı olarak, sanal gerçeklik çözümleri ve vr yazılımları geliştiriyoruz. Üretimde sanal gerçeklik ile başlayarak, İnşaat & Gayrimenkul Emlak, Turizm, Spor, Belediyeler ve Resmi Kurumlar, Fabrika, Üretim, Eğitim, Pazarlama, Perakende, Lojistik, Enerji gibi bir çok sektörde global markalara hizmet veriyoruz.

Örneğin, Özbekistan'da faaliyet gösteren ülkenin en büyük inşaat ve emlak şirketi olan DreamCity Development, 360 derece 3D Modelleme, 360 derece 3D Animasyon, VR Oyunlaştırma, Sanal Gerçeklik Oyunlaştırma, 360 derece video çekim içerik üretimi ve yazılım teknolojilerini birleştirerek tamamladığımız projesinde. Satış operasyonlarında Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisini kullanarak, yatırım yapmak istedikleri gayrimenkulleri fuarlarda, satış ofislerinde, yabancı pazarlama faaliyetlerinde, web sitelerinde, sosyal medya pazarlamasında, dijital pazarlama faaliyetlerinde deneyimleyebilir ve satabilir halde aktif olarak kullanıyorlar.

Teknik olarak, sanal gerçeklik terimi 360 derece video çekimi yani vr video çekimi ve 3D modelleme ile desteklenen bir Müşteri Deneyimi'dir."Sanal Gerçeklik Nedir?" "Hissedilen teknoloji" sorusuna cevap veriyoruz.

Tabii ki, oyunlaştırma ve Sanal Gerçeklik İş Eğitim Simülasyonundan bahsetmeden geçemeyiz. Özetle Sanal Gerçeklik Ajansı, markaların İnsan Kaynakları, Öğrenme, Üretim, Satış, İş Geliştirme, Pazarlama ve Kurumsal Departmanları ile projeler yürütmektedir. Gördüğünüz gibi, Sanal Gerçeklik Ajansı'nın neredeyse tüm departmanlarla çalışabilecek geniş bir hedef kitlesi var.

Örneğin, Türkiye'nin en büyük moda perakendecisi Defacto'nun İnsan Kaynakları Sanal Gerçeklik İş Eğitimi projesini tamamladık. Projemizin amacı yeni işe alınan personelin sanal gerçeklik ve 360 derece video çekimi ile iş oryantasyonu, zaman kaybetmeden ve verimlilik kaybetmeden yenilikçi bir yolla anlatmaktı. 30 ülkede faaliyet gösteren Defacto, 503 mağazası, 14.000+ çalışanı var. Projemiz 360 derece vr insan kaynakları oryantasyonu ile farklı şehir ve ülkelerdeki showroomlarda yeni işe alınan çalışanların iş oryantasyonuna odaklamaktı.

Temel sorun, farklı ülkelerden / şehirlerden yeni çalışanları İstanbul'daki merkeze götürmekti. Bu masraflıydı, zaman harcıyor ve verimliliği düşürüyordu.

360 derece video çekimi ile iş oryantasyonu sanal gerçeklik projesini deneyimleyebilirsiniz.

Çözüm kolaydı. insan kaynaklarında vr kullanarak. İstanbul'daki tüm departmanları da içeren 360 derece video prodüksiyonunu tamamladık. Sonra genel merkezi departmanlara ayırdık. Her bir departmanın sorumluluklarının neler olduğunu kimin kim olduğunu açıklayan 2D metin infografikler ekledik. 360 derece video çekimi Vr prodüksiyonuna sanal tur yazılımı uyguladık.

Bu sanal tur yani vr tur yazılımı ile kullanıcılar tam kontrole sahipler. sanal tur vr turu; webVR, mobileVR ve vrheadsets olmak üzere tüm vr platformlar geliştirildi. bu, tüm platformlardan erişilebilir anlamına gelir. çalışanlar tüm merkezde yürüyebilir ve keşfedebilirler ya da sadece ilgili departmanlarını deneyimlemek isterse, zemini seçip doğrudan departmana gidebilirler. yöneticilerle tanışmak, bölümün sorumluluklarını okumak ve çok daha fazlası. sonra her mağazaya vr gözlüğü gönderdik. departmanlarını keşfedebilir, yöneticileriyle görüşebilir ve genel merkezlerini mevcut illerindeki mağazalarından görebilirler.

İnsan Kaynaklarında Sanal Gerçeklik İş Eğitimi ve Kurumsal İnteraktif Öğrenme için bir diğer projemiz ise, demiryolları ve enerji sektörü ile çalışanların iş eğitimi oldu. sanal gerçeklik iş eğitiminde oyun senaryolarında yani oyunlaştırma ile interaktif eğitimi deneyimlediler. Ardından talimatları izlemeleri ve sorunu çözmeleri istendi. İlgili projelerin vitrin videolarını aşağıda bulabilirsiniz:

Artırılmış Gerçeklik Nedir? AR Nedir? Augmented Reality Nedir?

Artırılmış gerçeklik nedir? Artırılmış gerçeklik teknolojisi, mevcut gerçeklik üzerine kurulu, bilgisayar tarafından geliştirilen gerçekliğin yeni bir katmanıdır. Bu yeni katman, mevcut gerçekliği daha anlamlı ve etkileşimli hale getirmeye hizmet eder. Artırılmış Gerçeklik, gerçek dünyada bilgisayar tarafından oluşturulan içeriğin bir bindirmesidir. Buradaki önemli not, artırılmış içeriğin gerçek dünyadaki fiziksel nesneleri tanımamasıdır. Başka bir deyişle, AR içeriği ve gerçek dünya içeriği birbirlerine cevap veremez. Artırılmış Gerçeklik (AR) öğeleri, ses, video, grafik veya GPS verileri gibi bilgisayar tarafından üretilen duyusal girdiyle tamamlanan fiziksel, gerçek dünyadaki bir ortamın canlı, doğrudan veya dolaylı görünümüdür. AR kendi dünyamızın üzerinde olduğundan, normal yaşamınızda size verilen özgürlük kadar özgürlük de sağlar. AR, mevcut gerçekliğinizi kullanır ve bir tür cihaz kullanarak buna ekler. Mobil ve tabletler artık AR'nin en popüler ortamlarıdır, uygulamalar dijital içeriği fotoğraf makinesiyle ortama yerleştirir.

Artırılmış gerçeklik uygulamaları sayesinde, bu deneyimi mobil cihazlarımızı kullanarak deneyimlemeye başlayabiliriz. Artırılmış gerçeklik, gerçekliğin ve sanal olanın birbirinden izole edilmediği ya da iç içe geçmediği bir gerçektir. Bu uygulamalar sayesinde sanal ve gerçeklik arasındaki sınırlar daha geçişli hale geliyor.

Artırılmış gerçeklik uygulamasının bir örneği olarak, Pokemon Go uygulamasını verebiliriz. Her şey aynı zamanda gerçek ama sanal bir ortamdır. Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik çakışıyor, ancak bazı farklılıklar var. Her ikisi de şartlar ve teklif açısından ortak bir paydaya sahip olsalar da, aralarında küçük nüanslar var.

Artırılmış Gerçeklik Ajansı nedir? AR şirketi nedir?

artırılmış gerçeklik ajansı, ar ajansı veya ar şirketi, markalar ve tüketiciler, marka için unutulmaz bir deneyim sunar; iletişim kurmak istedikleri proje, müşterileri ve potansiyel müşterileri akılda tutmak için unutulmaz pazarlama deneyimi ile işlenmiştir. bu, tüketicinin güven verici, yenilikçi, yaratıcı ve teknolojik gibi olumlu algılamalar yaratmasına neden olur.

kameralarda görüntülenen şeklin yansıması olarak artırılmış gerçeklik nedir sorusuna cevap verebiliriz. ar, akıllı cihazlarınızın veya herhangi bir nesnenin bilgi, içerik, anket veya fotoğraf, resim gibi görseller gibi, ekranda daha etkilesim ile anime edilmesidir. Başka bir deyişle, akıllı telefonunuzun ekranı aracılığıyla, gerçek hayatın gerçekleşmediği bir an göreceksiniz.

bugün, markalar veya kurumlar; AR deneyimiyle hedef kitlelerine ürünlerini / hizmetlerini sunan artırılmış gerçeklik şirketi ya da artırılmış gerçeklik ajansları ile çalışıyorlar. markalar doğal olarak, bir artırılmış gerçeklik ajansı seçimi olarak deneyimleriyle rakiplerinden farklı olan ar ajanslarını tercih ediyor.