Loading

Dijital Reklam Ajansı Sosyal Medya Reklam Ajansı

Dijital Reklam Ajansı Nedir? Ne İş Yapar? Sosyal Medya Reklam Ajansı Ne İş Yapar?

Dijital reklam ajansı işletmelerin internet reklamlarından en iyi performansı alması için çalışır ve bu sayede pazarlama hedeflerine ulaşmalarını sağlar. Dijital reklam ajansı, medya planlama hizmetletleri ve sosyal medya reklamları ile sosyal medya içerik iletişimlerini kurgulayarak entegre şekilde yönetir. Aslına bakarsanız, Dijital Reklam Ajansı;Dijital Pazarlama Ajansı, İnteraktif Ajans, Kreatif Ajans ve Sosyal Medya Ajansı'nın bir kombinasyonudur. Dijital reklam ajansı için ana 2 kriter vardır: 1) Algı 2) Performans. Algı; marka bilinirliğiniz demektir. Kimse sizi tanımadan ürünlerinizi ya da hizmetlerinizi satın almaz. Önce bilinir ve görünür olmalısınız. Sonrasında ise performans gelir. Detaylara şimdi iniyoruz.

Google Reklamları

Google Arama Ağı Reklamları; İnternette gezinen kullanıcılarını “arama motorlarında” ürün ya da hizmetlerinizle ilgili kelimeleri aradığında sonuç sayfasında yer alan internet reklam alanlarıdır. İşletmenizin satışlarını ve marka bilinirliğini arttırır. Google'da arama sonuçlarının üzerinde veya altında gösterilir. Google Play, Google Alışveriş ve Google Haritalar’da üzerinde veya altında gösterilebilirler. Metin Reklamlar, Yalnızca Telefon Araması ve Dinamik Arama Ağı Reklamları gibi modellere sahiptir. Bu reklamlar, genellikle reklamverenlerin adres veya telefon numarası gibi işletme bilgileri eklemelerine olanak tanıyan reklam uzantıları ile birlikte gösterilir. Google Arama Ağı Reklamları; arama sonuçları sayfasında “Reklam” veya “Reklamlar” etiketiyle gösterilir ve iş ortağı sitelerinde “Google Reklamları” şeklinde etiketlenmiş olabilir.

Google Görüntülü Reklam Ağı; Görüntülü Reklam Ağı’nı kullanarak dünya genelindeki İnternet kullanıcılarının %90’ına ulaşmanızı sağlar.Reklamlarınızı yayınlayabileceğiniz ağ 2 milyondan fazla web sitesi, video ve uygulamadan oluşur. Display – Banner Reklamlarınızı yayınlayabileceğiniz reklam türüdür. Görüntülü Reklam Ağı ile reklamlarınızı belirli bir içerik (“lüks yaşam tarzı” veya “hurriyet.com.tr” gibi), belirli bir kitle (“genç anneler” veya “yeni bir ev satın almak isteyen kullanıcılar”), belirli bir konum veya bir çok hedefleme yöntemi kullanarak gösterebilirsiniz. Çeşitli boyutlarda, zengin görseller oluşturabilir, hedef kitlenizin dikkatini çekebilirsiniz. Bu bannerları işletmenizle alakalı olabilecek haber siteleri, blog siteleri ve diğer sektörel sitelerde yayınlayabilirsiniz. Görüntülü reklamlar, ziyaretçilerinizin üzerinde daha kalıcı bir etki bırakır. Marka bilinirliğinizi arttırır. Müşterilerle etkileşim kurmanıza olanak sağlar. Görüntülü reklamlar, müşteri bağlılığı oluşturur. Ürün ve hizmet satışınıza katkı sağlar. Doğru kurgulanmış bir görüntülü reklam kampanyası web sitenize kaliteli, yüksek trafik getirir. GDN ile performansınız yükselecek.

Yeniden Pazarlama yani Remarketing: Yeniden pazarlama, web site ziyaretçilerinizin, ziyaret ettikleri diğer web sitelerinde reklamınızın yeninden gösterilmesini sağlar. Adı üzerinde, remarketing. Yeniden pazarlama sayesinde marka bilinirliğiniz, reklam kampanyalarınızın etkisi ve satın alma oranları artış gösterir. Remarketing yani Yeniden Pazarlama Reklam modeli nasıl çalışır derseniz yanıtımız özetle bu şekilde: Web sitenizi ziyaret eden kullanıcının bilgisayarına Javascript kodundan oluşan bir cookie yerleşir. Sonrasında, kullanıcı sitenizi terk eder ve başka sitelerde gezinmeye başlar. Markanızı ve ürünlerinizi tanıtan bannerlar kullanıcının gezindiği sitelerde gösterilir. Conversion yani dönüşüm aşamasında ise; Diğer sitelerde web sitenizin bannerlarını gören kullanıcılar sitenizi ziyaret eder ve hedefleriniz doğrultusunda bir dönüşüm gerçekleştirmesi sağlanır. Özetle; Yeniden pazarlama, web sitenizi ziyaret etmiş veya mobil uygulamanızı kullanmış olan kullanıcılara reklam göstermenizi sağlar. Örneğin, yeniden pazarlama web sitenizden hiçbir şey satın almadan ayrılan kullanıcılara farklı cihazlarında alakalı reklamlar göstererek bu kullanıcılarla tekrar bağlantı kurmanıza yardımcı olur. Dinamik Yeniden Pazarlama, web sitenizi daha önce ziyaret etmiş müşterinize sadece markanızla alakalı genel reklam bannerlarını değil, kullanıcının web sitenizde daha önce incelemiş olduğu ürün ve hizmet ile ilgili reklamı göstermenize de olanak tanır. Dinamik Yeniden Pazarlama ile reklam vermeye başlamak için ürün ve hizmetinize ait bilgilerin yer aldığı bir dosya (feed) oluşturmanız gerekir. Ziyaretçilerin sadece %2’si bir internet sitesine ilk kez ziyaretinde alışveriş yapıyor. Ziyaretçileri yeniden kazanmak, web sitemize çekip olası alışveriş ihtimalini arttırmak için önemli bir hedefle yöntemidir. Marka bilinirliği açısından kuruma önemli katkılar sağlar. İşte bunlar neden Yeniden Pazarlama yani Remarketing yapmanız gerektiğini gösteren parametreler.



Youtube Reklamları

Biliyoruz, çoğunuz bundan nefret ediyorsunuz. Hatta belki de adblocker kullanıyorsunuz. Ama Youtube reklamları ile hedef kitlenize ulaşmanız mümkün. İzlediğiniz YouTube videolarında gösterilen reklamlar, ilgi alanlarınıza göre özelleştirilir. Videonun öncesinde, ortasında ya da sonunda kullanıcıya gösterilir. İzleyeceğiniz reklamları bu parametreler belirleyebilir: ziyaret ettiğiniz web siteleri, yaş aralığı, cinsiyet, izlediğiniz videoların türü, Google'ın reklamları veya reklam hizmetleriyle geçmişteki etkileşimler, cihazınızdaki uygulamalar ve bunları kullanımınız, coğrafi konumunuz, mobil cihazınızla ilişkili anonim tanımlayıcılar, YouTube video etkileşimleriVideonun içinde banner olarak yer alabilir, bu türü özellikle YouTube’da sıkça görmek mümkündür. YouTube’da ve video iş ortağı sitelerinde video reklam biçimi ile etkileyici reklam kampanyaları oluşturabiliriz. Youtube’da yer alan reklam biçimleri şunlar: Yayın içi TrueView reklamlar, TrueView video discovery reklamları ve bumper reklamlardır. Gösterilen reklamlar; Google Reklam Ayarlarınıza, izlediğiniz videolara ve oturum açmış olup olmadığınıza göre belirlenir. Youtube reklam maliyeti Sadece video reklamınız izlendiğinde ödeme yaparsınız. Sadece, bir kullanıcı TrueView reklamınızı en az 30 saniye izlediğinde veya reklamınızı tıkladığında ödeme yaparsınız.

Mobil Reklamlar

Google reklam türlerinin tamamı mobil cihazlarda desteklenir ve görüntülemeye uygundur. Reklam türleri; mobil metin reklam, mobil görüntülü reklam, mobil video reklamlar, sadece telefon araması reklamları, mobil uygulama ve evrensel uygulama modellerini içerir. Cep telefonu veya tablet gibi bir mobil cihazda görüntülenen web sayfalarında ve uygulamalarda gösterilebilen bir AdWords reklamı türüdür. Mobil Metin Reklamlar, Mobil Video Reklamlar, Mobil Görüntülü Reklamlar, Mobil Uygulama Reklamları, Sadece Telefon Araması Reklamları gibi mobil reklam modelleri vardır. Kampanya türünüze bağlı olarak bu reklamlar; metin, resim, video, yalnızca telefon araması üreten veya uygulama/dijital içerik biçiminde olabilir. Yalnızca telefon araması üreten reklamlar, uygulama tanıtım reklamları vb. gibi çeşitli mobil reklam türleri bulunur. Bunlar yalnızca mobil cihazlarda gösterilir. Bu reklamları özellikle tabletler ve cep telefonları için oluşturursunuz. Reklamlar mobil arama sonuçlarında, mobil cihazlar için optimize edilmiş web sitelerinde, YouTube'da ve hatta diğer mobil uygulamaların içinde gösterilir.

E-ticaret Reklamları

eklamlarınız yerleşim olarak, Google’da kullanıcılar sitenizde bulunan bir ürünle alakalı arama yaptığında, metin reklamlardan farklı olarak ürün fotoğrafı, başlık, fiyat, mağaza adı ve diğer bilgileri gösterdiğinden, Alışveriş reklamları olarak adlandırılır. E-ticaret sitesi sahibiyseniz yani Online satış yapan bir web siteniz varsa, ürünlerinizi tanıtmak, web sitenize veya e-mağazanıza gelen trafiği artırmak ve daha nitelikli potansiyel müşteriler bulmak için Alışveriş kampanyalarını kullanabilirsiniz. Daha fazla trafik, daha fazla görünürlük, daha fazla conversion yani geri dönüşüm, daha fazla rekabet gücü ve daha fazla satış! Bu reklamlar, kullanıcılara reklamı tıklamadan önce, sattığınız ürünle ilgili önemli bilgiler vererek daha nitelikli potansiyel müşteriler elde etmenizi sağlar.

Sosyal Medya Reklamları

Sosyal medya reklamcılığı, kısa sürede en fazla kişiye ulaşmayı hedefleyen bir reklam türüdür. Sosyal medya reklamları, geniş kitlelere ulaşmayı sağladığı için ürün ve hizmetlerin tanıtımı daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılır. Instagram sponsorlu gönderiler reklam verenler için geniş kitlelere geleneksel medya kanallarına göre daha düşük maliyetlerle ulaşabilme imkânı sunan bir dijital reklam aracıdır. Sponsorlu reklamlar, Facebook ve Instagram'da yayınlanan reklam çalışmalarıdır. Sosyal medya reklamları olarak da adlandırılan bu reklam türü, Facebook ve Instagram'da karşımıza çıkan reklamlardır. Haber Akışı kısmında, sağ ve sol sütunlarda çıkan reklamlar markaların yaptıkları sponsorlu reklamlardır. Facebook'un en yaratıcı reklam türlerinden biri olan carousel reklamları ile kullanıcılar hem birden fazla görselle ürünlerini ve hizmetlerini tanıtma şansına sahip oluyor hem de reklam verenlerin tekli görsellerden çok daha ucuz maliyetlerle reklam yapmasına olanak sunuyor. Gelelim soruya, Instagram reklam vermek kaç para? Instagram Reklamı İçin Kaç Lira Harcamak Gerekir? Sorunun cevabı aslında bizde değil, sizde! Instagram'da reklam vermek için 5 Lira günlük bütçe ile de 5 milyon TL ile de reklam verebilirsiniz.



Facebook Reklamları

Hedef kitlenize ulaşan en kolay yollarından biri de Facebook’tur. Reklamlarınızı ülkeye, şehre, cinsiyete, yaşa, anahtar sözcüğü, medeni durumuna, eğitim durumuna, iş ünvanına göre hedefleyerek istediğiniz kitleye kolayca ulaşabilirsiniz. Bu yolla bütçenizi de ürününüzle en çok ilgilenen kitle için değerlendirmiş olursunuz. Yalnızca genç nüfusa hitap etmeyen Facebook, internete ve teknolojiye ilgi duyan kariyer sahibi insanların da ilgi alanına giriyor. Facebook ve Instagram reklamları ile hedef kitlenizle etkileşim kurun, bilinirliğinizi ve takipçi sayınızı arttırın ve satışlarınızı katlayın! Eskisi kadar popüler olmasa da, her gün 1,2 milyar insan arkadaşlarıyla, sevdikleriyle bağlantı kurmak ve ilgilendiği sayfaları takip etmek için Facebook'a bağlanıyor. Ve unutmayın, Instagram reklamları için de hala Facebook'u kullanmalısınız ;] Facebook reklamları gelişmiş hedefleme seçenekleri ile potansiyel müşterilere ulaşmanızı ve satışlarınızı arttırmak için harika bir fırsat sunar. Dünyada her ay 1,8 milyardan fazla insan Facebook’u, 700 milyondan fazla insan Instagram’ı aktif olarak kullanıyor. Dijital pazarlama verimliliğini yükseltmek ve potansiyel müşterilerinizle hızla etkileşime geçmek için Facebook ve Instagram önemli bir pazarlama aracı haline gelmektedir. Facebook reklam modelleri: a) Teklifler: Facebook’ta paylaşabileceğiniz indirimler teklifler başlığında toplanır. Teklif reklamı görsel, video veya döngü olarak tasarlanabilir. b) Potansiyel Müşteriler Bulma Reklamları: Ürün ya da hizmetinizle ilgilenen insanların bilgilerini hızlıca toplayacağınız kanallardan biri de Facebook ve Instagram’daki potansiyel müşteri reklamlarıdır. Bu reklamlar görsel, video veya döngü kullanılarak sunulur ve bireyler etkileşime geçtiğinde bunları potansiyel müşteri formu takip eder. c) Koleksiyon: İnsanları alışveriş yapmaya teşvik etmek için kataloğunuzdaki ürünleri kişiye göre özelleştirilmiş şekilde sergileyebilirsiniz. d) İçerik Reklamları yani Gönderi Reklamları: Video özelliği ile ürününüzün özelliklerini tam olarak sergileyebilir, insanların dikkatini kolayca çekebilirsiniz. İnsanları yönlendirmek istediğiniz internet siteleri ve uygulamalar için yüksek kaliteli görseller kullanılabilir. e) Carousel: Her biri kendi bağlantısına sahip on adede kadar veriyi tek reklam içinde yayınlamanız mümkün. f) Slayt Gösterisi: Video reklamları olarak yayınlayacağınız hikayenizi Reklam Yöneticisi’nde slayt gösterileri olarak oluşturabilirsiniz. Hikayeniz bu şekilde hareket, ses ve metin bileşenleri ile daha da etkileyici hale gelir. g) Gönderi Etkileşimi: Sayfa gönderilerinizi daha fazla beğenme, yorum, paylaşım ve fotoğraf görüntülemesi elde etmek üzere ön plana çıkarabilirsiniz. h) Sayfa Beğenileri: Reklamların kullanıcılar tarafından beğenilmeleri için sayfa beğenmelerini kullanabilirsiniz. i) Hızlı Deneyim: Eski ismi Kanvas olan bu yolla reklamlarınız tam ekran ve mobil için optimize edilmiş olarak yayınlanmaktadır. j) Etkinlik Yanıtları: Etkinliğinizin bilinirlik kapasitesini artırmak ve ürününüz hakkında daha fazla yanıt almak için etkinlik yanıtı reklamlarını kullanabilir, reklamlarınızı görsel veya video olarak tasarlayabilirsiniz.

Instagram Reklamları

Carousel ve Stories olmak üzere 4 temel reklam modeli bulunan Instagram’da video, görsel ve birkaç görselin kaydırılarak görüntüleme yapılması mümkün. Instagram'ın yüksek etkileşimli yapısı sayesinde kullanıcılar işletmenizi ve ürünlerinizi keşfetsin. Instagram Story Reklamları yani Hikaye Reklamları: Her gün 400 milyondan fazla kullanıcı kendi fotoğraflarını paylaşmak, çevresinde gördüğü ilginç anları paylaşmak ve keşfetmek için Instagram’ı ziyaret ediyor. Markalar, etkileşime hazır hedef kitleleri ile hızlıca satışlarınızı arttırmak için Instagram reklamlarını kullanıyor. Doğru zaman ile doğru hedef kitleyi bir araya getirerek sitenizin etkileşim oranını kısa sürede yukarı seviyeye taşıyoruz. Hikaye Reklamları Akış içeriğinizi Instagram Stories’de tamamlayabilirsiniz. Bu sayede hikayeleri kullanan 400 milyondan fazla hesapla etkileşim kurabilirsiniz. Carousel Reklamlar: Kampanyalarınıza derinlik katmak için parmak kaydırma yoluyla tek reklamda daha fazla fotoğraf veya video görebilmeyi sağlayan yeni bir katman ekleyebilirsiniz. Koleksiyon Reklamları: Hedef kitlenizin ürünleri keşfetmesini, incelemesini ve satın almasını, koleksiyon formatını kullanarak sağlayabilirsiniz. Video, görseller veya her ikisini de kullanmaya olanak sağlayan koleksiyon reklamları ile hem ürüne hem de kitlenizin yaşam tarzına uygun bütüncül bir hikaye yaratabilirsiniz. Instagram reklam modellerini inceleyelim. İçerik Reklamları yani Post Reklamlar: Sosyal Medya post planınız dahilinde paylaştığınız fotoğraf ya da video içeriklerini reklam ile hedef kitlenize ulaştırmak isteyeceğiniz bu model ile, kare veya yatay formatta fotoğraflar kullanabilirsiniz. 60 saniyeye kadar olan videoları yatay veya kare formatta da yayınlayabilirsiniz.

Twitter Reklamları

6 adet reklam modeli bulunan Twitter reklamları ile, 140 karakterle markanızın bilinirliğini, etkileşimini ve satışlarını arttırın. Twitter reklamları ile mevcut takipçilerinizle benzer ilgi alanı, cinsiyet, cihaz, coğrafya gibi özelliklere sahip kullanıcıları hedefleyebilir, doğrudan potansiyel müşterilerinize erişebilirsiniz. Aylık 328 milyon aktif kullanıcıya sahip Twitter, potansiyel müşterinize doğrudan erişim imkanı sunar. Markanızın sunduğu ürün ve hizmetlerle ilgilenen alakalı kişilerin markanızı takip etmesini sağlayın ve değerli takipçi profilinizi büyütün. İlgi alanları markanız ile eşleşen kişilere tweetlerinizi tanıtarak onlarla etkileşime geçin. Kullanıcıların markanızla nasıl etkileşime geçtiğini ve büyümenizi anlık olarak öğrenebilirsiniz. Twitter reklamları sayesinde kullanıcılar sponsorlu tweetinizi beğendiğinde, retweetlediğinde, cevap verdiğinde, tıkladığında veya hesabınızı takip ettiğinde ödeme yaparsınız. Bunun dışında marka bilinirliği için gösterim bazlı ödeme seçenekleri de bulunmaktadır. a) Web sitesi tıklamaları veya dönüşümleri: Bu reklam modelinde kullanıcılarınızı Tweetleriniz ile internet sitenize trafik çekmek, satın alma ve üyelik gibi eylemler için yönlendirebilirsiniz. b) Twitter’daki yönlendirmeler: Twitter’daki tekliflerinizle ilgilenen kişilerden bu yolla e-posta toplamanız mümkün. c) Tweet etkileşimleri: Takipçilerinizle etkileşim sağlamanız için Twitter’daki gönderilerinizi öne çıkarmanızı sağlayan reklam modelidir. Tweetlerinizin gösterimini yeni kitlelere de yapabilirsiniz. d) Uygulama yüklemeleri veya uygulama yeniden etkileşimleri: Mobil uygulamanız var ise bunu kitlenize sunabilir onlara uygulamanızı yükletebilirsiniz. Bu reklam modelinde ayrıca daha önce kullanan kişilere uygulamanızı yeniden göstermeniz mümkündür. e) Takipçiler: Twitter’daki takipçi sayınızı yükseltebilirsiniz. f) Video görünümleri: Twitter’a yüklediğiniz videoların izlenme oranını yükseltebilirsiniz.

Linkedin Reklamları

Her ne kadar algoritması soru işaretleri ile dolu olsa da, Özellikle B2B (Business to Business) reklamcılığı için en uygun mecra olan Linkedin, hedeflemelerinizdeki en uygun kitleyi tek çatı altında birleştiriyor. B2B reklamcılığı için oldukça geniş bir alan sunan Linkedin, milyonlarca şirket sahibi, CEO, İK ve yöneticinin yer aldığı bir kitleye kolaylıkla ulaşmanıza olanak sağlar. Sektörel birçok firma yetkililerinin yer aldığı LinkedIn’de reklam vererek, iş unvanı, sektör, cinsiyet, kıdem, yaş, ülke vb.gibi detaylı daraltılabilen hedefleme seçenekleri ile reklamlarınız en uygun hedef kitleye gösterilmektedir. LinkedIn reklamlarında maliyetlendirme iki farklı reklam seçeneği ile belirlenmiştir. Tıklama başına maliyet (CPC) ve 1.000 gösterim başına ödeme(CPM). Kampanya stratejisine göre bu teklif seçenekleri kullanabilmektedir. İş hayatının profesyonellerini buluşturan büyük bir sosyal medya platformu olan Linkedin, özellikle profesyonellere yönelik paylaşımlar için doğru bir adrestir. Şirketler, yüksek faydayı sağlayabileceği stratejileri oluşturmak için Linkedin reklamları ile desteklenmelilerdir. Linkedin bu anlamda diğer platformlardan daha farklı bir çalışma anlayışına sahiptir. Linkedin reklam modellerine göz atalım. a) Linkedin Follow Company Ads (Şirket Takip Reklamları): Bu reklam modeli daha çok şirketler tarafından Linkedin üzerinden kişi sayısını arttırmak için tercih edilmektedir. Linkedin Follow Company Ads reklam modelinde hedef kitlelerini teşvik etmek isteyen şirketler, şirket ile eşleşmiş şekilde profillerini gösterirler. b) Linkedin Display Ads (Display Reklamlar): Diğer reklam modelleri ile aynı hedefleme seçeneklerine sahip olan Display reklamlarda farklı olarak, reklam alanlarının konumları ve boyutlarını belirlemek tamamen sizin elinizde. Özellikle sitelere trafik çekmek istediğinizde Linkedin Display Reklamları bu anlamda daha efektif olacaktır. c)Linkedin Text Ads (Metin Reklamlar): Reklam metinlerinin, istediğiniz profesyonel kitleyi belirledikten sonra ona uygun şekilde hazırlanarak yayımlandığı reklamlardır. Ücretlendirmeleri tıklama veya gösterim başına yapabilirsiniz. d) Linkedin Sponsored InMail (Sponsorlu Linkedin Mailleri): Linkedin, Sponsored InMail reklam modeli sayesinde Linkedin’de yer alan 500 milyon kullanıcıya e-mail ile ulaşma fırsatı elde edersiniz. Diğer reklam modellerinde olduğu gibi Linkedin Sponsored InMail reklamlarında da hedefleme yapabilirsiniz. e) Linkedin Sponsored Content (Sponsorlu Reklamlar): Bu reklamlar Facebook reklamları gibi gönderiyi öne çıkartan bir reklam modellerinden biridir. Bu reklam türü ile şirket sayfanızdaki içerikleri ön plana çıkarabilir ya da yeni içerikler yaratabilirsiniz.

Dijital Pazarlama Reklamları ve Dijital Pazarlama Reklam Modelleri

Doğru müşteriye doğru reklamın ulaştırılmasını sağlayan akıllı bir reklam yönetimi sunan programatik reklamcılık ile, algı ve performans yönetimini zirveye çıkartın. Dijital reklam modelleri ile dijital pazarlama reklam modellerine yakından bakalım.

Yaratıcı Dijital Medya Reklamları



Pageskin

Sayfa giydirme olarak adlandırabileceğimiz model, web sitelerinde içeriğin sağ, sol ve üst kısmında bütünlük içinde bulunup arka plana eklenir. Sağ ve soldaki banner, sayfanın gittiği yönde aynı bütünlük halinde aşağı inip ve yukarı çıkarak tanıtımını yaptığı ürünü okura gösterir.

Native Reklam

Firmanın markasını eğlenceli içeriklerle tanıtarak kullanıcıların akıllarında yer etmesi amaçlanıyor. Doğal reklam olarak niteleyebileceğimiz Native reklam modeli, haberlerin alt kısmında çıkarak kullanıcının okuduğu haberin sonunda gözüne ilişmesini sağlar. Son yılların hızla büyüyen ve yaygınlaşan reklam modellerinden olan Native(doğal) reklamlar ile reklam görüntüsünden uzak etkili içerikler ile kullanıcıların markalarla ile etkileşime geçmesi sağlanır. Bu bölümde, advertorial mantığında başlık ve görsel çalışması yapılabilir. Doğal reklamcılık, son yıllarda reklam sektörünün yükselen trendi olmayı başardı. Bunun nedeni ise reklamı daha keyifli hale dönüştürüyor olması denilebilir. Seçilen mecranın diline göre eğlendirici, bilgilendirici, etkileşime geçiren içerikler başarılı bir native kampanyası için olmazsa olmazlardandır.

Interstitial

Mobil, tablet ya da masa üstü bilgisayarlarda herhangi bir web sayfasını açtığınızda karşınıza ‘sayfayı tamamen kaplayarak’ çıkan reklam modelidir. Kolayca kapatılabileceği için okuru rahatsız etmez. Sadece, sabit görseller değil hareketli banner da kullanılabilir. Son zamanlarda geliştirilen, ‘formun banner içinde doldurulmasıyla’ yeni bir özelliğe kavuştur.

Video Reklamları

Videonun öncesinde, ortasında ya da sonunda kullanıcıya gösterilir. Videonun içinde banner olarak yer alabilir, bu türü özellikle YouTube’da sıkça görmek mümkündür.

Pop-Up

Okurun bir sitede gezerken kutucuk şeklinde aniden karşısına çıkan modeldir. Bir kelime ya da görsel içine gizlenmiş olabilir. Genellikle kelime ve görselle bağlantısı olan ürünler kullanılır.

Rollover

Mouse ile üzerine gelindiği zaman, aşağı ya da yukarı doğru açılabilen banner türüdür.

Expandable

Rollover modele benzeyen Expandable; sağa, sola, yukarı ya da aşağıya doğru genişleme yöntemiyle açılarak, okura ürünü gösterir.

E-posta Pazarlaması / E-mailing

Sektör içinde mailing olarak adlandırılan reklam türü olup, toplu halde e-posta gönderilerek düzenlenir. Burada, önemli olan detay; toplu gönderim yapılan kişilerden izin alınmış olmasıdır. Aksi durumlarda tanıttığınız ürün, ‘Spam’ denilen, istenmeyen e-posta olarak adlandırılacaktır. E-posta reklamlarına ilgili kişiler, bilgi almak için kendileri de kayıt yaptırabilir.

Advertorial

İlk bakışta reklam olduğunu fark ettirmeyen advertorial reklamlar, herhangi bir kurgu taşımadan normal ama ilgi çekici haber başlıklarıyla sunulur. Reklam, sıradan bir içerik gibi görünürken, detayda ise firmanın verdiği bilgilerle harmanlanıp advertoriala dönüşür. İçeriğin sonuç bölümünde ise markanın tanıtımı yapılarak ‘bilgilendirici reklam’ konsepti tamamlanmış olur.

Advertorial reklamın, günümüz trendleri göz önüne alınarak hazırlanması halinde, geri dönüşün yüksek olmasını sağlayacaktır. Bu model reklam direkt satışları olumlu yönde etkilediği gibi şirketlerin kurumsal imajları ve marka bilinirliği için de olumlu değer katmaktadır.

Firmanın stratejisine göre; marka, logo hatta slogan bile kullanılmayabilir. Okurun haberi gerçek olarak değerlendirmemesi için bu tür çalışmalarda, ‘Bu Bir İlandır’ şekilde bilgilendirme yapılması şarttır.