Loading

Sanal Gerçeklik Nedir? VR Nedir?

Sanal Gerçeklik Nedir? VR Nedir?

Steven Spielberg’ün “Ready Player One” filmi, sanal gerçeklik nedir sorusunu ilk kez sorduğunuz an olabilir. Sanal Gerçeklik (virtual reality) ile merak ettiğiniz çok fazla nokta olduğunu tahmin ediyoruz. Sanal Gerçeklik nedir? VR nedir? VR'ın açılımı Virtual Reality yani Sanal Gerçeklik'tir. Diğer bir deyişle, sanal gerçeklik ile vr aynı kavramlardır. Sanal Gerçeklik (VR), 3D modelleme veya 360 derece video çekimi ile benzetilmiş bir ortam yaratmak için bilgisayar teknolojisinin kullanılmasıyla 5 duyu organımızın, sanal bir dünyanın içerisinde gerçekten bulunuyormuşuz gibi hissetmesini sağlayan dijital ve fiziksel elementlerin bütününe sanal gerçeklik denir. Teknik olarak sanal gerçeklik terimi bireylerin orda olma hissini yaşadığı bilgisayar kaynaklı 3 boyutlu ortamlar sanal gerçeklik hissi ve deneyimi yaşatır. Görme, duyma, dokunma, hatta kokulama gibi mümkün olduğunca çok duyuyu simüle ederek, bilgisayar bu yapay dünyaya bir kapı bekçisi haline getirilir. Sanal Gerçeklik sistemleri ve geleneksel kullanıcı arayüzleri arasındaki en büyük farktır. Daha çok görsel ve işitsel araçlar kullanılarak var olan ya da kurgusal bir atmosfer deneyimi yaşanabilir. Bu iki aracın da gün geçtikçe tat ya da koku gibi duyuları da etkileyecek şekilde zenginleştirilmesi söz konusudur. Örneğin, CAVE otomatik sanal ortamları, sanal içeriği oda büyüklüğünde ekranlarda aktif olarak görüntüler.

Sanal Gerçeklik deneyimini zirveye taşıyan destekleyici elementler sanal gerçeklik gözlükleri yani vr gözlükleridir. Kullanıcılar, sanal gerçeklik gözlüklerini takarak, sanal gerçeklik ortamına yani sanal ortamlara merhaba diyor. Kullanıcılar, Sanal gerçeklik ortamına girdiği andan itibaren kullanıcının gerçeklik ile bağlantısı kopuyor ve tamamen sanal gerçekliğin yaratıldığı ortamda olma hissini yaşıyor. Sanal gerçeklik gözlükleri ile 3D tasarlanmış bir dünyanın içerisinde istediğiniz tarafa bakabilir, istediğiniz gibi dolaşabilirsiniz.

Sanal gerçeklik deneyimi yaşatan sanal ortamlar, katılımcı üzerinde yarattığı gerçeklik hissiyatını realistik yani gerçekçi sanal gerçeklik yoğunluğuna (seviyesine) bağlı olarak farklılıklar gösterir. VR Nedir sorusuna eş değer olan Sanal Gerçeklik Nedir dikeyinde bazı sanal gerçeklik ortamlarına değinelim:

CAVE VR – Tam Katılımlı Sanal Gerçeklik Ortamları / VR Ortamları: CAVE VR nedir? Türkçeleştirecek olursak, "Bilgisayar Destekli Sanal Ortam" kelimelerinin İngilizcesi olan “Computer Assisted Virtual Environment” kelimelerinin baş harflerinden adını alır. CAVE VR Sanal Gerçeklik ortamında amaç; deneyimleyen kişilerin kendinden geçmelerini hissetmelerini sağlamaktır. Sanal Gerçeklik ile VR ortamına katılan deneyimleyicinin mümkünse 5 duyu algılarına hitap edilir. Cave Sanal Gerçeklik yani Cave VR sistemi; sanal gerçeklik sensörlerinden, farklı açılardan ses/müzik yayını yapan hoparlörler ve duvar ve zemin projeksiyonundan oluşur. Head-Mounted Display/HMD Sanal Gerçeklik Gözlükleri, popüler tabiri ile VR Gözlüğü ile eldiven ve joystick ile katılımcının sanal gerçeklik ortamı yani vr dünyasıyla bütünüyle etkileşime girmesine yardımcı olur.



Kısmi Katılımlı Sanal Gerçeklik Ortamları / VR Ortamları: Uçuş simülatörleri kısmı katılımlı sanal gerçeklik ortamlarına en iyi örneklerden biridir. Kısmi katılımlı sanal gerçeklik ortamları, deneyimleyiciye tamamen gerçek dünya ile ilişkisini koparmadan bir sanal gerçeklik deneyimi ve hissi yaşatır. Fiziksel donanımlar ve sanal gerçeklik dünyası bileşenlerinin bir arada kullanılmasını gerektir. Uçuş simülatörlerinde, panoramik bir ekrandan yansıtılan sanal imgeler ve pilot kabini gibi fiziksel bileşenler vardır. Katılımcının, sanal gerçeklik ortamda herhangi bir sanal gerçeklik gözlüğü ve joystick yada eldiven takmasına gerek yoktur.

Çoklu Katılımlı Sanal Gerçeklik Ortamları / VR Ortamları: Kişiler, sanal gerçeklik ortamına bilgisayar üzerinden katılım gerçekleştiriyorsa bu aksiyonu ortak katılımlı sanal gerçeklik ortamına dahil olması demektir. Mimarlık, mühendislik, sanat, tıp gibi farklı branşlarda uygulanan sanal gerçeklik ortamıdır. Bir çok katılımcının birbirleriyle etkileşime geçmesini sağlayan bir sanal gerçeklik ortamıdır.

Geçmiş dönemlerde kullanılan Sanal Gerçeklik Araçları yani VR araçları konfor, ergonomiden uzak ve pahalıyken, günümüzde sanal gerçeklik araçları daha rahat, kolay ulaşılabilir ve ergonomik hale geldi.

Sanal Gerçeklik Tarihi ve Sanal Gerçeklik Tarihçesi

Tarihte ilk 1962'de Morton Heilig tarafından fikri ortaya konularak günümüze kadar gelen sanal gerçeklik tarihçesi, “VR gözlük” yani sanal gerçeklik gözlükleri 360 derece video çekimi ile elde edilmiş ekran görüntüsünü daha gerçekçi göstermek için tasarlanmış lenslerden oluşan, sanal gerçeklik teknolojisinin deneyimi zirveye taşıyan en büyük destekçisi elementidir.

Yine ilginç ve faydalı (belki de faydasız, her neyse) bilgi. Sensorama ismi verilen ilk sanal gerçeklik gözlüğü; dokunma, görme, koklama, işitme duyularına hitap ediyordu Heilig'e göre. Videosunu aşağı bırakıyoruz.



6 yıl sonra, Ivan Sutherland ve öğrencisi Bob Sproull; modern sanal gerçeklik gözlüklerinin atası The Sword of Domocles VR gözlüğünü icat ettiler. Cihazın yazılımının sağladığı perspektif ise kullanıcın bakış açısına bağlıydı ki, bu da kullanıcının kafasını takip etmeyi gerektiriyordu. The Sword of Damocles yani Demokles'in Kılıcı, sanal gerçeklik tarihi açısından sunduğu arayüz ve gerçeklik algısı bakımından günümüz sanal gerçeklik araçlarına yaklaşıyordu. Sanal gerçeklik tarihi açısından ilk ekranlı sanal gerçeklik gözlüğü diyebiliriz.

Fakat sanal gerçeklik tarihinde 1987'ye kadar sanal gerçeklik kavramı yoktu. Çok ilginç değil mi? Sanal gerçeklik tarihçesinde "sanal gerçeklik" terimi ilk kez Jaron Lanier tarafından literatüre ve sanal gerçeklik tarihine girdi. Jaron Lanier belki de sanal gerçeklik tarihinde sanal gerçeklik terimini bulması ile miladi oluşturdu.

Ve gelelim 1995'e. Bizce sanal gerçeklik tarihçesi ve sanal gerçeklik tarihinin en eğlenceli ürünü. Evet, hala çok sempatik ve sanal gerçeklik tarihçesine imza atmış bir sanal gerçeklik araçlarından! Hepimiz Gameboy'u hatırlarız. Hatta hala da çok severiz. Nintendo ve Sega ortaklığında piyasaya çıkan Virtual Boy; sanal gerçeklik şaheseri olarak ortaya çıktı. Bazı vizyonsuzlar için o yıllarda Nintendo'nun yarattığı en aptalca ürün olarak tanımlansa da, 3D görüntü sağlayabilen ilk taşınabilir oyun konsolu olarak çığır açan bir sanal gerçeklik gözlüğü idi. Ve tabi ki çok eğlenceliydi. Ama... Virtual Boy sanal gerçeklik gözlüğü ilk üretildiğinde çok pahalıydı ve neredeyse bir ev parasına eş değer fiyata satılıyordu, uzun süre kullanıldığında da yorucu oluyordu ve pazarlamasının biraz kötü olması yada pazarın henüz bu ürüne hazır olmaması nedeniyle fazla tutulmadı. Güncel videosu ile sizi baş başa bırakalım.

Sanal gerçeklik tarihine ait ilk uygulamalar 1930'lara gider. İlk ürün 1939 yılında üretilen View-Master'dır. Sanal gerçeklik tarihinin ilk adımı olan View-Master, içine yerleştirilen filmlerin ışık yardımıyla o ortamda gibi izlenebildiği bir sanal gerçeklik görme simülatörüdür. Tamamen mekanik olmasına karşılık, artırılmış sanal gerçeklik hissi oluşturan ve sanal gerçeklik tarihinin ilk ürünü Sensorama'dır.

sanal gerçeklik ajansı nsocial. vr şirketi nsocial ne yapıyor? vr ajansı nsocial ne yapar?

Sanal Gerçeklik, kısacası, VR Özetle Deneyim Pazarlamasıdır. sanal gerçeklik ajansı nsocial veya vr ajansı nsocial, markaların ürünlerini veya hizmetlerini müşterilerine veya potansiyel müşterilerine deneyimler yaşatan sanal gerçeklik çözümleri ve sanal gerçeklik yazılımları geliştirir. Geliştirdiği Sanal Gerçeklik çözümleri, sanal gerçeklik uygulamaları ve sanal gerçeklik yazılımları ürettiği yaratıcı içerikler olan 360 derece video çekimi ve 3d oyunlaştırma ile zenginleştirerek tamamlar. İşte bu yüzden uçtan uca sanal gerçeklik firmasi nsocial'dır.

2012 doğumlu Nsocial, Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Özbekistan, Katar, Suudi Arabistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren küresel olarak zenginleştirilmiş deneysel bir Sanal Gerçeklik Ajansıdır. Sanal Gerçeklik Ajansı ve 360 ​​derece video çekimi ajansı olarak, sanal gerçeklik çözümleri ve vr yazılımları geliştiriyoruz. Üretimde sanal gerçeklik ile başlayarak, İnşaat & Gayrimenkul Emlak, Turizm, Spor, Belediyeler ve Resmi Kurumlar, Fabrika, Üretim, Eğitim, Pazarlama, Perakende, Lojistik, Enerji gibi bir çok sektörde global markalara hizmet veriyoruz.

Örneğin, Özbekistan'da faaliyet gösteren ülkenin en büyük inşaat ve emlak şirketi olan DreamCity Development, 360 derece 3D Modelleme, 360 derece 3D Animasyon, VR Oyunlaştırma, Sanal Gerçeklik Oyunlaştırma, 360 derece video çekim içerik üretimi ve yazılım teknolojilerini birleştirerek tamamladığımız projesinde. Satış operasyonlarında Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisini kullanarak, yatırım yapmak istedikleri gayrimenkulleri fuarlarda, satış ofislerinde, yabancı pazarlama faaliyetlerinde, web sitelerinde, sosyal medya pazarlamasında, dijital pazarlama faaliyetlerinde deneyimleyebilir ve satabilir halde aktif olarak kullanıyorlar.

Teknik olarak, sanal gerçeklik terimi 360 derece video çekimi yani vr video çekimi ve 3D modelleme ile desteklenen bir Müşteri Deneyimi'dir."Sanal Gerçeklik Nedir?" "Hissedilen teknoloji" sorusuna cevap veriyoruz.

Tabii ki, oyunlaştırma ve Sanal Gerçeklik İş Eğitim Simülasyonundan bahsetmeden geçemeyiz. Özetle Sanal Gerçeklik Ajansı, markaların İnsan Kaynakları, Öğrenme, Üretim, Satış, İş Geliştirme, Pazarlama ve Kurumsal Departmanları ile projeler yürütmektedir. Gördüğünüz gibi, Sanal Gerçeklik Ajansı'nın neredeyse tüm departmanlarla çalışabilecek geniş bir hedef kitlesi var.

Örneğin, Türkiye'nin en büyük moda perakendecisi Defacto'nun İnsan Kaynakları Sanal Gerçeklik İş Eğitimi projesini tamamladık. Projemizin amacı yeni işe alınan personelin sanal gerçeklik ve 360 derece video çekimi ile iş oryantasyonu, zaman kaybetmeden ve verimlilik kaybetmeden yenilikçi bir yolla anlatmaktı. 30 ülkede faaliyet gösteren Defacto, 503 mağazası, 14.000+ çalışanı var. Projemiz 360 derece vr insan kaynakları oryantasyonu ile farklı şehir ve ülkelerdeki showroomlarda yeni işe alınan çalışanların iş oryantasyonuna odaklamaktı.

Temel sorun, farklı ülkelerden / şehirlerden yeni çalışanları İstanbul'daki merkeze götürmekti. Bu masraflıydı, zaman harcıyor ve verimliliği düşürüyordu.

360 derece video çekimi ile iş oryantasyonu sanal gerçeklik projesini deneyimleyebilirsiniz.

Çözüm kolaydı. insan kaynaklarında vr kullanarak. İstanbul'daki tüm departmanları da içeren 360 derece video prodüksiyonunu tamamladık. Sonra genel merkezi departmanlara ayırdık. Her bir departmanın sorumluluklarının neler olduğunu kimin kim olduğunu açıklayan 2D metin infografikler ekledik. 360 derece video çekimi Vr prodüksiyonuna sanal tur yazılımı uyguladık.

Bu sanal tur yani vr tur yazılımı ile kullanıcılar tam kontrole sahipler. sanal tur vr turu; webVR, mobileVR ve vrheadsets olmak üzere tüm vr platformlar geliştirildi. bu, tüm platformlardan erişilebilir anlamına gelir. çalışanlar tüm merkezde yürüyebilir ve keşfedebilirler ya da sadece ilgili departmanlarını deneyimlemek isterse, zemini seçip doğrudan departmana gidebilirler. yöneticilerle tanışmak, bölümün sorumluluklarını okumak ve çok daha fazlası. sonra her mağazaya vr gözlüğü gönderdik. departmanlarını keşfedebilir, yöneticileriyle görüşebilir ve genel merkezlerini mevcut illerindeki mağazalarından görebilirler.

İnsan Kaynaklarında Sanal Gerçeklik İş Eğitimi ve Kurumsal İnteraktif Öğrenme için bir diğer projemiz ise, demiryolları ve enerji sektörü ile çalışanların iş eğitimi oldu. sanal gerçeklik iş eğitiminde oyun senaryolarında yani oyunlaştırma ile interaktif eğitimi deneyimlediler. Ardından talimatları izlemeleri ve sorunu çözmeleri istendi. İlgili projelerin vitrin videolarını aşağıda bulabilirsiniz:

Demiryolları sektöründe vr ile iş eğitimi sanal gerçeklik



enerji sektörü, petrol ve gaz sektörü için sanal gerçeklik ile iş eğitimi vr



200% bu 2 proje, sanal gerçeklik ajansı nsocial'ın kurumsal iş eğitimi projelerinden sadece bir kaçı. aşağıdaki oynatma listesini deneyimleyin.

Üretimde Sanal Gerçeklik Çözümleri. Endüstride Sanal Gerçeklik Çözümleri.

Üretimde sanal gerçeklik kullanımına değinmeden olmaz. Üretimin ilerleyişinin sanal gerçeklik teknolojisi ve vr gözlükleri sayesinde izlenebileceği teknolojiyle, üretimde sanal gerçeklik çözümleri geliştirilebilir. Üretimde sanal gerçeklik kullanımı ile çalışanlar, sanal gerçeklik teknolojisinin en güzel yanlarından biri, montaj ve demontaj işlemleri sırasında yaşanabilecek herhangi bir iş kazası riski de ortadan kaldırıyor olması. Endüstride Sanal Gerçeklik kullanımı ile AR-GE çalışmaları devam eden endüstriyel çalışmaların üzerine ayrıca ekleme ya da çıkarmalar yapılabiliyor ve ürün çıktısı performansı ölçümlenebiliyor.

VR gözlüğü ile deneyimlenebilen endüstride sanal gerçeklik kullanım alanları sadece üretimde sanal gerçeklik uyumunu görmekle sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda üretim sürecinde kullanılan ekipman ve montaj hattının uygunluğu, üretimde sanal gerçeklik kullanımı ile üretim hatalarının önüne geçmek ve bunların montaj hattı ekibi tarafından ergonomik incelemesi de deneyimlenebiliyor. Endüstriyel sanal gerçeklik çözümleri ile üretimin her aşamasında verimlilik ve insan sağlığı için yüksek standartlar yakalanıyor. Endüstride sanal gerçeklik kullanımı ile yeni ürünlerin devreye alınma süreçlerinde tüm olası ihtimaller inceleniyor ve parça maliyeti olmaksızın fiziksel örnekleme metodu ile hem zaman hem de maliyet avantajları elde ediliyor.

Endüstriyel Üretimde Sanal Gerçeklik kullanımı ile giyilebilir teknolojinin faydalarından yararlanılıyor. Platformlarda kişilerin kullandığı sanal gerçeklik gözlüğü, o anda o kişinin kendisini başka bir ortamdaymış gibi hissetmesini sağlıyor. Geliştirilen sanal gerçeklik uygulamaları ile, endüstride sanal gerçeklik kullanımı ve fabrikalarda sanal gerçeklik kullanımı sayesinde çalışan performansı ve ürün çıktısı yani iş verimliliği yükseliyor.

Endüstri 4.0 geçmişteki sanayi devrimlerini günümüzdeki en yeni teknolojilerle derliyor. Gerçekleşmekte olan sanayi devrimi verileri güvenli bir şekilde analiz edip şirketleri olumlu şekilde etkileyebilecek bilgiler üreterek imalat verimliliğini artırmayı hedefliyor. İnsanların oluşacak bu yeni çalışma koşullarında oynayacakları rol büyük bir tartışma konusu. Fabrika çalışanları sanal gerçeklik gözlükleri ile iş eğitimi alıyor. Çünkü VR ile Endüstri 4.0'da Sanal gerçeklik uygulamaları çalışanlara fabrika işlemlerini doğru bir şekilde simüle ederek sınırsız bir alan sunuyor. Böylece minimum maliyetler ve öğrenme gelişimindeki hatalar ölçülebiliyor. Özellikle bir fabrika inşa edilirken eğitim fabrikanın fiziki kurulumundan önce başlayabiliyor. Şirketler VR uygulamalarında farklı türde fabrikalar için özelleştirilebilir ve küresel olarak farklı çeşitlere uyarlanabilen sanal gerçeklik çözümleri ve sanal gerçeklik yazlımları ile eğitim konseptleri geliştiriyorlar. Sanal Gerçeklik yazılımları ile lojistik, onarımlar, montaj işlemleri işçilere tamamen ikinci bir şahıstan bağımsız olarak kullanabilecekleri düzeye kadar adım adım öğretiliyor.

Üretim ve imalat faaliyetlerinin sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin sağladığı avantajlardan yararlanacağı pek çok alan bulunuyor. Sanal gerçeklik sadece tasarımda değil, üretim aşamasında da çalışanların yanında. Sanal gerçeklik teknolojisinin sağladığı bu avantaj sayesinde üretim sırasında planlama işlemleri süratle yapılabiliyor.

Üretimde sanal gerçeklik kullanmanın faydaları ve endüstride sanal gerçeklik kullanımı sayesinde üreticiler, aşağıdaki hedef kazanımlara sahip olabilirler:

* Verimliliği ve etkinliği artırmak kadar envanter mevcutlarını azaltmak amacıyla, otomasyon hatları, robotlar, üretim hücreleri ve en önemlisi çalışanların pozisyonlarının belirlenmesi.

* Fabrika ortamının taranarak yeni sanal üretim hatları ve donanım ile düzenlenmesi.

* Teknisyenlerin ihtiyaç duydukları alet ve setlere kolaylıkla erişiminin sağlanması.

* Sanal gerçeklik uygulamaları hemen hemen bütün küresel endüstriyel üreticiler için fuarlarda oldukça yaygın şekilde kullanılacak.

* Çalışanlar VR ve webVR tabanlı sistemlerle, fabrikaların fiziksel sistemlerinde sanal gerçeklik ile bilgi paylaşabilecekler.

* Çalışanlara kullanacakları aletleri sanal ortamda kullanma provalarının yaptırılması.

* Şirketler endüstriyel amaçlı uygulamalarda akıllı yeni teknolojiler inşa etmek için sanal gerçeklik uygulamalarını kullanacak.

* Üretim süreçleri daha esnek bir hal alacak ve ekonomik üretimler için küçük parti boyutlarında üretime izin verilecek. Robotlar ve akıllı ürünler, bu esnekliği sağlamak için kararlar alacak ve birbirleriyle iletişim kuracak.

Sanal gerçeklik, fabrikalarda karşılaşılabilecek, kimyasal yayılma, tehlikeli makineler, gürültü gibi tehlikeli durumların simülasyonuna da olanak vererek, yapılması gerekenlerin operatörleri riske atmadan belirlenmesini sağlıyor. Böylece beklenmedik durumlar konusunda sanal deneyim edinen çalışanlar, bu tür durumlarla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiğini çok daha iyi biliyor. Üretimde Sanal gerçeklik kullanımı ile, Endüstri 4.0 teknolojilerinin entegrasonu; gelecekte endüstriyel üretim alanında sanal gerçeklik kullanımının yaygınlaşacağı olarak yorumlanabilir. Kitlesel tüketicilerce yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan sanal gerçeklik gözlüklerine gelecekte, fabrika çalışanlarının gözünde de sıkça rastlamak mümkün

vr timetravelling. sanal gerçeklik zaman yolculuğu. turizm pazarlamasında vr. Hedef pazarlamada vr.

vr 3d modelleme, 360 derece video çekimi, tarih, akıllı şehirler, hedef pazarlamanın deneyim pazarlaması ile birleşimi.

gelir sağlayacak olması sebebiyle; vr şehir turları, şehir tanıtım platformları, belediyeler ve turizm bakanlıkları için mükemmel bir araç. online rezervasyon ile vr timetravel rezervasyonunuzu yapın ve biletinizi alın. gerçek dünya ve 100 yıl geçmiş karışımı. Sanal gerçeklik ile zaman içerisinde şehir turu için, ziyaretçi sanal gerçeklikle zaman seyretmek için bir arabaya oturur, rota boyunca önce gerçek haliyle rotayı deneyimler. Dönüşte ise, vr gözlüğünü takarak, şehrin 100 yıllar öncesindeki halini sanki bir at sırtında gidiyormuşcasına deneyimler. unutulmaz bir seyahat deneyimi yaratıyor.

vr timetravelling aracımız hakkında daha fazla ayrıntıya dokunarak aşağıdaki videolardan ilham alabilirsiniz.







sanal gerçeklik ajansı ne yapıyor? vr ajansı şirketi nedir? vr ajansının hizmetleri?

vr içerik oluşturma. vr video çekimi. 360 derece video çekimi. 3d vr animasyon. 3d modelleme. sanal tur. panoramik fotoğraf gibi temel içerikleri oluşturmalıdır.

ilk kural: profesyonel sanal gerçeklik ajansı, uçtan uca hizmet verir. vr içerik üretimi olarak zenginleştirilmiş, sürükleyici ve yaratıcı 360 derece video çekimi oluşturmak zorundadır. bunu, hedef kitlelerine dahil olan potansiyel müşterilere / müşterilere marka ürünlerini veya hizmetlerini deneyimleme ve bulma hissi veren yepyeni bir müşteri deneyimi süreci olarak özetleyebiliriz.

360 derece video çekimi, vr video ve Oyunlar sanal gerçekliğin kaynağıdır. Sanal Gerçeklik gözlükleriyle destekleyerek en iyi deneyimi sunduğumuz 360 derece video teknolojisinde, ok tuşlarını veya vr video oynatıcıya yerleştirilmiş tuşları kullanarak videonuzda 360 derece gezinebilir ve videonuzu herhangi bir açıdan çevirerek izleyebilirsiniz. eğer vr gözlüğünüz yoksa, akıllı telefonuzun ekranını sola ve sağa, yukarı ve aşağı çevirerek te izleyebilirsiniz.



sanal gerçeklik ajansı, sadece pazarlama ve iletişim departmanları ile çalışmaz. 3d vr oyunlaştırma ile, sanal gerçeklik ile iş eğitimi verebilir. Böylece çalışanlar, kurumsal öğrenme ve kurumsal eğitimde farklılaşarak motivasyonlarını ve iş performanslarını yükseltirken, iş kazaları ve sağlık riskleri de minimize olur. Ayrıca, firmalar için de iş eğitimi maliyetleri ve zaman planı gerektiren organizasyonların maliyetleri düşer.



sanal gerçeklik yazılım geliştirme. vr uygulama geliştirme. webVR. özel vr projeleri oluşturun.

elbette, vr şirketi, markanın hedef kitlesini sanal gerçeklik yazılımı ve oyunları ile pazarlama stratejisine uygun olarak etkilemek için çevrimdışı vr oyuncuları, sanal turlar ve oyun gibi sanal yazılımlar geliştirmelidir.

sadece pazarlama, halkla ilişkiler veya marka iletişimi için değil, VR Ajansı Nsocial ayrıca 360 derece İK eğitimiyle, İnsan Kaynakları ve Öğrenme departmanlarına interaktif öğrenme araçlarımızla zaman ve maliyet avantajları sağlayarak markanıza değer katar. Çalışanlarınız 360 derece video yani vr video veya Sanal Gerçeklik / Sanal Gerçeklik / VR teknolojisine dayanan oyunlaştırılmış hikayelerle yepyeni bir deneyim yaşarken, markanızla bağlarını da güçlendiriyorlar. Yazımıza dokunarak, Sanal Gerçeklik iş eğitimi ile interaktif kurumsal öğrenme hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

bir vr firması veya vr şirketi veya sanal gerçeklik ajansı biraz deli olmalı. yenilikçi ve özel projeler yaratmalılar. çılgın vr ajansı nsocial'ın neler yarattığını aşağıdaki oynatma listesine bakın.



Sanal gerçeklik ajansı yani vr ajansı; deneyim ajansıdır. Markalar veya kurumlar sağlamak istedikleri deneyimleri vr ajansına aktarırlar. Sanal Gerçeklik Ajansı “hikaye anlatımı / storytelling” ilkesini benimseyerek, 360 derece video çekimi, vr video çekimi, sanal tur veya 360 derece modelleme ve 3D animasyon teknikleri ile birlikte Sanal Gerçeklik Yazılımını kullanarak yaratıcı içerik ve kullanıcı dostu VR yazılımı hazırlar. Deneyim için daha da etkileşimli bir talep varsa, deneyim “Oyunlaştırma” yazılımı ile zirveye çıkarılabilir.

VR Ajansı Nsocial'ı Farklı Kılan Noktalar Neler?

Sanal Gerçeklik Ajansı Nsocial'ın farkı izlenebilir ve yaratıcı içerikle ortaya çıkıyor. Başka bir deyişle, 360 derece video çekimi ve 360 derece video prodüksiyonundan sonraki post prodüksiyon sonrası aşama en az vr video çekimi kadar önemli ve titizlikle ele alınmalıdır. Burada, özellikle proje veya marka için eklenecek bilgilendirici Infographic ve sesli anlatım gibi unsurlar hem algıyı hem de deneyimi daha da geliştirmektedir.

Sanal Gerçeklik Ajansı yani VR Ajansı; markalar ve tüketiciler için unutulmaz bir deneyim sağlıyorsa, marka; iletişim kurmak istediği projesini, müşterileri ve potansiyel müşterileri akılda tutmak için farklılaştıracak pazarlama yöntemiyle işlenmiştir. Bu, tüketicinin güven verici, yenilikçi, yaratıcı ve teknolojik marka gibi olumlu algılamalar yaratmasına neden olur. Sanal Gerçeklik Ajansı Nsocial'ın farkı da tam da burada ortaya çıkar. Hedef kitlenize, markanız tarafından unutulmaz deneyimler yaşatarak akılda kalıcı vr kampanyaları yani sanal gerçeklik kampanyaları üretmekte öncüyüz.

Bugün markalar; Sanal Gerçeklik Ajansı ile birlikte çalışarak 360 derece VR deneyimi ile ürünlerini / hizmetlerini müşterilerine veya potansiyel müşterilerine interaktif deneyimler yaşatarak ulaştırır. Markalar doğal olarak VR Ajansı seçiminde farklı deneyimler sunan ajansları tercih ediyor. Nsocial, hikaye anlatımına inanan yaratıcı beyinleri ve sihirbaz ekibi ile bunu zirveye taşır.

bayanlar. beyler. vr hikayemizi ve bunu sihirbaz ekibimizle nasıl yaptığımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. herhangi bir vr projeniz veya vr video 360 derece video çekimi prodüksiyon projeniz varsa, bize bir e-posta bırakın.